HealthNest by MSD - Bringing health literacy to life

Wat is Healthnest?

Het is een alomtegenwoordig fenomeen: mensen die zich ziek voelen, gaan voor ze naar de dokter gaan vaak ten rade bij die andere dokter: ‘dokter Google’.

Na een zoektocht op het internet en het ingeven van symptomen, worden er vaak foutieve en zelfs onrustwekkende diagnoses gesteld. Dergelijke fenomenen getuigen van een gebrek aan gezondheidswijsheid (health literacy in het Engels): de kennis, motivatie en competentie om informatie over gezondheid op te zoeken, te begrijpen, te evalueren, te beoordelen en toe te passen.

Bovendien hebben verschillende wetenschappelijke onderzoeken en surveys in de voorbije jaren al aangewezen dat een significant deel van de bevolking een gebrekkige gezondheidswijsheid vertoont. Vooral mensen in subgroepen van de maatschappij, gedefinieerd door financiële beperkingen, lage sociale status, laaggeschooldheid en leeftijd worden geconfronteerd met gezondheidsinformatie die ze niet kunnen toepassen op hun persoonlijke situatie.

Daarom engageert het farmaceutisch bedrijf MSD Belgium zich samen met partnerorganisaties uit de gezondheidssector in België om dit probleem aan te kaarten aan de hand van HealthNest, met als doel de beste initiatieven ter bevordering van gezondheidswijsheid in België aan te moedigen, aan bekendheid te doen winnen en te coachen, om de slaagkans van de implementatie ervan in de maatschappij te bevorderen.

Over MSD

MSD Belgium-GDL is een dochterbedrijf van Merck & Co., Inc., Kenilworth, NJ, USA, een wereldspeler in de farmaceutische industrie. Het bedrijf is sterk onderzoeksgedreven en gespecialiseerd in het opsporen, ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van een breed gamma innovatieve producten, met de bedoeling om het leven van patiënten in België en overal ter wereld te verbeteren. Kanker, cardio-metabole aandoeningen, de ziekte van Alzheimer, infectieziekten, zoals HIV en Ebola, en ook de bestrijding van belangrijke dierenziekten behoren tot de prioriteiten van MSD.

MSD Belgium is bijzonder fier op zijn sterke lokale aanwezigheid. Alle farmaceutische activiteiten zijn geconcentreerd in eigen land: van klinisch onderzoek tot productie en activiteiten in verband met de commercialisering van geneesmiddelen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de brede wetenschappelijke expertise en vaardigheden van de ruim 1,100 mensen bij MSD Belgium. MSD heeft twee sites in België en één in het Groothertogdom Luxemburg.

Meer informatie over MSD is beschikbaar op: www.msd-belgium.com

Jury