Close Mobile Navigation

HealthNest Conferentie – 12 Juni 2023

Het initiatief ter verbetering van de gezondheidsgeletterdheid in België

Dit jaar zet HealthNest een grote nieuwe stap richting het bevorderen van de Belgische gezondheidsgeletterdheid. Daarom nodigen we u en iedereen die actief is (of wil zijn) in health literacy met trots uit op de eerste HealthNest Conferentie op 12 juni 2023.


KENNISOPBOUW EN IMPACTVOLLE SAMENWERKINGEN IN GEZONDHEIDSGELETTERDHEID  

Het thema van deze eerste conferentie is “Capacity building en Impactvolle Partnerships“, met plenaire sessies ter bewustwording en inspiratie, breakout-sessies voor het delen van kennis en een non-stop forum waar organisaties actief in de gezondheidsgeletterdheid (en misschien wel u?) initiatieven kunnen toelichten via postersessies.

Door Belgische health literacy projecten op te sporen en te promoten proberen we iedereen te helpen om een significante impact te maken in ons zorglandschap en daarbuiten.


SAVE AND SHARE THE DATE
HealthNest Conference

June 12, 2023 – 09:30 – 16:45
Deloitte Gateway Building Luchthaven
Brussel Nationaal 1J
1930 Zaventem


Aarzel zeker niet dit evenement te delen met collega’s (gezondheidswerkers, onderwijsinstellingen, non-profits, enz.) die actief zijn (of willen worden) in gezondheidsgeletterdheid.


BEVESTIGDE KEYNOTE SPREKERS

Kristine Sørensen –
Presidente van de International Health Literacy Association

We zijn zeer vereerd om de bijdrage van mevrouw Kristine Sørensen als één van de keynote sprekers te kunnen aankondigen.

Als wereldwijd gerenommeerde onderzoekster heeft ze meerdere obstakels en opportuniteiten bestudeerd om de algemene gezondheidsvaardigheden te verbeteren. Daarom is zij de perfecte spreker om ons haar bevindingen toe te lichten, en één ieder van ons, binnen onze eigen organisaties, te inspireren actie te ondernemen.

Prof. Stephan Van den Broucke –
Voorzitter van de HealthNest board

Voor deze editie 2023 is HealthNest blij te kunnen rekenen op de blijvende en gewaardeerde steun van Professor Stephan Van den Broucke. In zijn functie zetelt hij als voorzitter in het bestuur van HealthNest waarin belangrijke nationale spelers uit sectororganisaties, patiëntenorganisaties, ziekenfondsen, de academische wereld en de media zitting hebben.

Stephan Van den Broucke is hoogleraar Gezondheidspsychologie en Preventie aan de Université Catholique de Louvain en heeft gewerkt als deskundige adviseur voor de Koning Boudewijnstichting, de Europese Commissie en de Wereldgezondheidsorganisatie.


CONGRESPROGRAMMA

09:30-09:45Introductie
Welkomwoord door MSD
09:50-10:20Plenaire sessie
Phenomenon of Health Literacy in Europe (English)
Kristine Sørensen, Presidente bij International Health Literacy Association
10:30-11:00Plenaire sessie
Belgian best-practice: patient panels to boost co-decision (Dutch)
Hans Struyven & Eva Marie Castro, Regional Hospital Tienen
11:15-12:30Breakoutsessie
Picto Pharma – Creation and evaluation of a communication tool using pictograms for pharmacies open to the public (French)
Sophie Etienne, Apotheker i.n.v. Pharmacy.Brussels
11:15-12:30Breakoutsessie
Zanzu – talking about sexuality with newcomers (Dutch)
Sarah Hulsmans, Policy Assistant Reproductive Health bij Sensoa
11:15-12:30Breakoutsessie
Health literate organizations: learnings from practice (Dutch/French)

Yves Dario & Ann Clé, Projectcoördinatoren Gezondheid bij Koning Boudewijnstichting
11:15-12:30Breakoutsessie
Building organizational capacity to address health literacy: perspective from the Independent Health Insurance Funds (Dutch)
Luk Bruyneel, Lead Scientific and Economic Matters bij Onafhankelijke Ziekenfondsen
12:30-13:30Pauze
Lunch en Networking
13:30-14:45Breakoutsessies
Dezelfde vier breakoutsessies als vóór de lunch
15:00-15:45Postersessies
Open Call (zie onderaan)
15:45-16:00Plenaire sessie
Recap key findings breakout sessions (Dutch/French)
Prof. Stephan Van den Broucke, Voorzitter van HealthNest
16:05-16:30Panelsessie
Meer details binnenkort beschikbaar
16:30-16:45Closing
Slotopmerkingen door Deloitte
Om de beste ervaring voor alle aanwezigen te garanderen, zal gedurende het gehele congres tweetalige ondersteuning beschikbaar zijn.
De gepresenteerde slides zullen in het Engels zijn en tweetalige teamleden zullen tijdens de interactieve breakoutsessies helpen met vertalingen waar nodig.

OPEN APPLICATIE VOOR POSTERSESSIES

Deel uw inzichten met de gemeenschap

Om maximale zichtbaarheid te geven aan de talrijke waardevolle initiatieven op het gebied van gezondheidsgeletterdheid, bieden we u en uw organisatie de kans om mooie projecten te presenteren via een poster die tijdens de conferentie beschikbaar zal zijn voor deelnemers, en die u ter plaatse kan toelichten.

Wij nodigen u uit om een initiatief, project of ervaring te presenteren door u zo snel mogeljik aan te melden via het onderstaande fomulier. Daarna nemen wij contact met u op voor de verdere voorbereiding.


De conferentie wordt geïnitieerd door MSD en het programma wordt ontwikkeld door de bestuursleden van HealthNest. Dit jaar kan HealthNest rekenen op de bijzondere extra steun van Deloitte, als partner voor de conferentie.

In ieder geval kijken we ernaar uit u te verwelkomen op de eerste HealthNest Conferentie! Voor verdere vragen, aarzel niet om contact op te nemen met jesse@growth-inc.be of els@growth-inc.be


Onze evenementen

HealthNest Conference 2023 : Capacity-Building
and Impactful Partnerships

June 12, 2023


Op de hoogte blijven van gezondheidsgeletterdheid?

HealthNest is een coalitie van betrokken professionals en organisaties die zich inzetten om de gezondheidsvaardigheden in België te verbeteren. Wij helpen belangrijke actoren en belanghebbenden hun ervaringen te bundelen en samen te bepalen welke aanpak het meeste potentieel heeft om de situatie op het terrein te verbeteren.