Close Mobile Navigation

HealthNest Conferentie – 12 Juni 2023

Het initiatief ter verbetering van de gezondheidsgeletterdheid in België

Dit jaar zette HealthNest een grote nieuwe stap richting het bevorderen van de Belgische gezondheidsgeletterdheid. Daarom nodigden we u en iedereen die actief is (of wil zijn) in health literacy met trots uit op de eerste HealthNest Conferentie op 12 juni 2023.


KENNISOPBOUW EN IMPACTVOLLE SAMENWERKINGEN IN GEZONDHEIDSGELETTERDHEID  

Het thema van deze eerste conferentie was “Capacity building en Impactvolle Partnerships“, met plenaire sessies ter bewustwording en inspiratie, breakout-sessies voor het delen van kennis en een non-stop forum waar organisaties actief in de gezondheidsgeletterdheid (en misschien wel u?) initiatieven kunnen toelichten via postersessies.

Door Belgische health literacy projecten op te sporen en te promoten proberen we iedereen te helpen om een significante impact te maken in ons zorglandschap en daarbuiten.


HERBELEEF DE HEALTHNEST CONFERENTIE

Op de hoogte blijven van gezondheidsvaardigheden?

HealthNest is een coalitie van betrokken professionals en organisaties die zich inzetten om de gezondheidsvaardigheden in België te verbeteren. Wij helpen belangrijke actoren en belanghebbenden hun ervaringen te bundelen en samen te bepalen welke aanpak het meeste potentieel heeft om de situatie op het terrein te verbeteren.BEVESTIGDE KEYNOTE SPREKERS

Kristine Sørensen –
Presidente van de International Health Literacy Association

We zijn zeer vereerd om de bijdrage van mevrouw Kristine Sørensen als één van de keynote sprekers te kunnen aankondigen.

Als wereldwijd gerenommeerde onderzoekster heeft ze meerdere obstakels en opportuniteiten bestudeerd om de algemene gezondheidsvaardigheden te verbeteren. Daarom is zij de perfecte spreker om ons haar bevindingen toe te lichten, en één ieder van ons, binnen onze eigen organisaties, te inspireren actie te ondernemen.

Prof. Stephan Van den Broucke –
Voorzitter van de HealthNest board

Voor deze editie 2023 is HealthNest blij te kunnen rekenen op de blijvende en gewaardeerde steun van Professor Stephan Van den Broucke. In zijn functie zetelt hij als voorzitter in het bestuur van HealthNest waarin belangrijke nationale spelers uit sectororganisaties, patiëntenorganisaties, ziekenfondsen, de academische wereld en de media zitting hebben.

Stephan Van den Broucke is hoogleraar Gezondheidspsychologie en Preventie aan de Université Catholique de Louvain en heeft gewerkt als deskundige adviseur voor de Koning Boudewijnstichting, de Europese Commissie en de Wereldgezondheidsorganisatie.


CONGRESPROGRAMMA

09:00Welcome coffee & light breakfast
09:30Welcoming remarks by MSD
09:50Keynote sessions
Empowering Health Literacy in Europe (English)
Kristine Sørensen, President of International Health Literacy Association

The implementation of a patient panel to improve co-decision making between patients & healthcare professionals (Dutch)
Hans Struyven (CEO) & Eva Marie Castro (Head of Department of Quality and Process Optimization) at Regional Hospital Tienen
11:15Interactive breakout sessions
Pharmacy.Brussels – Picto.Pharma: Evaluation and implementation of a communication tool, using pictograms for pharmacies (French)
Sophie Etienne (Pharmacist) & Ann Herzeel (Co-President Pharmacy.Brussels)

Independent Health Insurance Funds – Building organizational capacity to address health literacy: perspective from the Independent Health Insurance Funds (Dutch)
Luk Bruyneel (Lead Scientific and Economic Matters)

King Baudouin Foundation
Health literate organizations: learnings from practice (Dutch/French)
Yves Dario & Ann Clé (Project Coordinators Health)
12:30Break
Walking lunch and Networking
13:30Interactive breakout sessions
Independent Health Insurance Funds – Building organizational capacity to address health literacy: perspective from the Independent Health Insurance Funds (Dutch)
Luk Bruyneel (Lead Scientific and Economic Matters)

King Baudouin FoundationHealth literate organizations: learnings from practice (Dutch/French)
Yves Dario & Ann Clé (Project Coordinators Health)

Sensoa – Zanzu case: Zooming in on digital health literacy tools (Dutch)
Sarah Hulsmans (Policy Assistant Reproductive Health)
15:00Poster forum
15:30Closing keynote session
The impact of fake news and misinformation, also within health (Dutch)
Tim Verheyden, VRT journalist
16:15Conclusion
Closing remarks (Dutch/French)
Prof. Stephan Van den Broucke, Chairman HealthNest & Deloitte
Om de beste ervaring voor alle aanwezigen te garanderen, zal gedurende het gehele congres tweetalige ondersteuning beschikbaar zijn.
De gepresenteerde slides zullen in het Engels zijn en tweetalige teamleden zullen tijdens de interactieve breakoutsessies helpen met vertalingen waar nodig.

De conferentie wordt geïnitieerd door MSD en het programma wordt ontwikkeld door de bestuursleden van HealthNest. Dit jaar kan HealthNest rekenen op de bijzondere extra steun van Deloitte, als partner voor de conferentie.

In ieder geval kijken we ernaar uit u te verwelkomen op de eerste HealthNest Conferentie! Voor verdere vragen, aarzel niet om contact op te nemen met jesse@growth-inc.be.


Onze evenementen

HealthNest Conference 2023 : Capacity-Building
and Impactful Partnerships

June 12, 2023